Israel Aerospace paziņo par 1 miljardu ASV dolāru vērtu darījumu ar vārdā nenosauktu trešo pusi

Israel Aerospace Industries (IAI) ir noslēgusi 1 miljardu ASV dolāru vērtu līgumu par vienas no savām sistēmām piegādi vārdā nenosauktai trešai pusei, otrdien paziņoja valstij piederošais aizsardzības nozares uzņēmums.

IAI, kas ražo dažus no Izraēlas modernākajiem bezpilota lidaparātiem un pretraķešu aizsardzības sistēmām, Telavivā iesniegtajā regulatīvajā dokumentā norādīja, ka paredzams, ka darījuma summa sasniegs aptuveni 1 miljardu ASV dolāru un tas tiks īstenots piecu gadu laikā.

Uzņēmums “ražos un piegādās sistēmu trešajai pusei”, norādīja IAI, atsakoties sniegt sīkāku informāciju.

Šis darījums, kas tika īstenots sadarbībā ar Izraēlas Aizsardzības ministriju, apliecina IAI pieaugošo ietekmi pasaules aizsardzības tirgū. Gaisa aizsardzības sistēmas specifika un pircēja valsts paliek konfidenciāla, taču tā ir daļa no IAI plašākas stratēģijas paplašināt savu starptautisko ietekmi.

IAI izpilddirektors Boazs Levī uzsvēra, ka šis darījums ir viens no vairākiem nesenajiem darījumiem pretgaisa aizsardzības sistēmu jomā, kas nostiprina uzņēmuma kā pasaules līdera statusu šajā nozarē.

Šis darījums seko citiem lieliem pārdošanas darījumiem, piemēram, Arrow 3 sistēmas pārdošanai Vācijai par 3,5 miljardiem ASV dolāru un Barak 8 sistēmas pārdošanai Indijai par 1,8 miljardiem ASV dolāru, kas apliecina IAI spēju piegādāt progresīvus aizsardzības risinājumus dažādās jomās.

IAI 2024. gadā piedzīvoja ievērojamu finansiālu izaugsmi. Uzņēmums ziņoja par 48% tīro ienākumu pieaugumu 2024. gada pirmajā ceturksnī, sasniedzot 135 miljonus ASV dolāru salīdzinājumā ar 91 miljonu ASV dolāru tajā pašā periodā iepriekšējā gadā. Tas bija visizdevīgākais ceturksnis uzņēmuma vēsturē.

Uzņēmuma pārdošanas apjoms sasniedza 1,432 miljardus ASV dolāru, darbības ienākumi bija 147 miljoni ASV dolāru un bruto peļņa 273 miljoni ASV dolāru.

Šie rezultāti apliecina IAI kā līdera pozīciju aizsardzības un kosmosa nozarē, demonstrējot tās tehnoloģisko izcilību un finansiālo stabilitāti. Uzņēmuma labie rezultāti ir saistīti ar tā inovatīvajām spējām un stratēģiskajām starptautiskajām partnerībām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment